• History 1
  • History 2
  • Timeline 1
  • Timeline 2
  • Timeline 3

 

Dannet i 1989 af virksomhedsleder og designer Paul Ameloot har Delta Light® i dag udviklet sig til at blive markedsførende og trendsættende inden for arkitektonisk belysning. Med sine innovative lysdesign er virksomheden i dag anerkendt i hele verden for sin subtile blanding af stemning, elegance, funktionalitet og design, både for indendørs og udendørs belysning. Fremtiden for Delta Light® er sikret efter Peter og Jan Ameloot sluttede sig til deres far i virksomhedens ledelse, hvilket bringer ekstra dynamik og ambitioner til teamet.

Med udgangspunkt i sit ry som producent af arkitektonisk belysning er Delta Light blevet en trendsætter, når det kommer til belysningsdesign til bolig, erhverv og erhvervsmiljøer. Fra detailhandel til beboelse, kontorer, det offentlige, showroom præsentation og landskabsprojekter, i mindre til meget stor skala, har Delta Light produktsortimentet erfaringen og den viden, der skal til for at opfylde de funktionelle og æstetiske krav i dine projekter.

Gennem årene har Delta Light etableret sin vækst på in-house design, R&D, kvalitetskontrol, test og produktion. Fra designkonstruktion og fremstilling af prototyper og hele vejen frem til produktion, emballering og lager … Det hele foregår i Delta Light’s hovedkvarter i Belgien.

De vigtigste fakta:
Grundlagt: 1989
Grundlæggere & ejere: Paul Ameloot / Katrien Ameloot / Peter Ameloot / Jan Ameloot
Medarbejdere på HK: 250
Hovedkontor: Muizelstraat 2, 8560 Moorsele, Belgien

De første 10 år
Før Delta Light ejede Paul Ameloot en butik i Roeselare (Belgien), som hed Stereohouse, der forhandlede hi-fi og belysningsløsninger til diskoteker. I firserne slog det ham, at folk i hans butik og projektfolk begyndte at lægge større og større vægt på belysning, og hvordan den anvendes. Det viste sig at blive begyndelsen på en ny historie …

I de første ti år udviklede Paul og hans team på 7 medarbejdere det første armatur, the Phantom, som stadig er en del af den aktuelle kollektion. I begyndelsen fokuseredes på det belgiske marked, men Delta Light blev hurtigt udvidet med 50 lande med Delta Light kontorer blandt andet i Tyskland, Storbritannien og Schweiz.

De næste 10 år
I 1999 præsenterede Delta Light sin tredje belysningsbibel og gik fra en produktbrochure til det produktreferencekatalog, vi kender i dag. Delta Light, der er vokset til en global aktør, indtog det nordamerikanske marked i 2006 og efterfølgende Delta Light MENA i 2007.

Et vigtigt skridt i virksomhedens historie blev taget i 2006, da man flyttede fra de oprindelige lokaler i Roeselare til en ny bygning i Moorsele, der meget passende blev navngivet The House of Light.

2009 og efterfølgende
Som opstart på nye og ekspanderende markeder oprettede Delta Light en filial i Latinamerika i 2009 med kontorer og showroom i Bogota, Colombia. For bedre at kunne servicere markedet og støtte lokale partnere og arkitekter, har Delta Light for nylig grundlagt afdelingerne Delta Light Asia og Delta Light REEMA (Rusland, Mellemøsten, Øst-Europa). I dag er virksomheden repræsenteret i over 120 lande verden over.

Tilbage til toppen