Detaljer

Holland


Hollandse Nieuwe


Van Dorp Installatie Techniek


Kontorer


Bliv inspireret

Indendørs, Spisesal, Kontorer, Indgang, Restaurant, Gang


SAVE PROJECT

Projektinformation

Belysningsdesignet til Vopaks hovedkontor i Rotterdam blev skabt af Delta Light Holland sammen med arkitektfirmaet Hollandse Nieuwe. Designet sætter fokus på stueetagen, som omfatter indgangen, flex-arbejdsstationer, mødelokaler og virksomhedens restaurant. LED-lysarmaturer blev anvendt gennem hele projektet.

Belysningslayoutet skulle give den bedst mulige belysning for hvert område med hensyn til funktionalitet og den overordnede brugeroplevelse. For eksempel skulle belysningen i virksomhedens restaurant, være mere hyggelig end lyset der bruges i indgangen og ved flex-arbejdsstationerne. Da bygningen er en betonkonstruktion, gør belysningsplanen primært brug af påbygningsarmaturer. Men da indgangspartiet gav mulighed for installation af indbygningsspots, blev Oreo spots monteret som den grundlæggende belysnings. Oreo spots med deres halo-ring tilføjer et dekorativt touch.

Et centralt element i hele lyskonceptet er den lange sorte væg, som forstærkes yderligere af Femtoline profiler anvendt som indirekte belysning i hele væggens længde. Desuden blev en endeløs profil anvendt i nærheden af perforerede kort over verden for at tilføje grundlæggende belysning uden at overdøve baggrundsbelysnings-effekten. I korridorerne blev eksisterende påbygningsspots erstattet af mere energi-effektiv Supernova LED armaturer.

Inde i restauranten, blev et lamelloft installeret for at forbedre atmosfæren og akustikken. Det er monteret på et 3-faset skinne-montering, som også giver strøm til You-Turn On Reo AD spots i dette rum. De har en 2700K LED-lyskilde for at skabe en varm atmosfære. Ved ikke kun at anvende skinnen til montering af lys, men som et konstruktivt element, var det muligt at reducere omkostningerne, og give detaljerne bedre kvalitet på samme tid.

You-Turn spots bruges også i køkkenområdet i restauranten, til grundlæggende belysning og effektbelysning. En farvetemperatur på 2700K bruges også herinde, da det er ideelt til at fremhæve friske fødevarer. Den samme farvetemperatur bruges også i REO lysarmaturer nær kaffebaren. Femtoline HP lysarmaturer blev tilføjet flex-arbejdsstationer som en kilde til indirekte belysning i arbejdsområderne.

Projekter i spotlight

Tilbage til toppen